©Vera

 

 

 

 

Bruinborstrietvink:

02-08-2009

Van een tweetal koppels op dit moment een tiental jongen rondvliegen, helaas onder de meeuwen vanwege het niet voeren van de jongen. Het zijn nog jonge vogels dus is het even voor ze wennen. Op dit moment toch een 4 tal jongen natuurbroed liggen. Wel een paar foto's van de jongen die aan het ruien zijn.

Deze begint er op te lijken.

Duidelijk een jonge zingende man.

24-01-2009

Twee mannen klaar voor het komende kweekseizoen. Ze zitten gescheiden van de poppen en hebben er zin in. Als de temperatuur rond de 15 graden is mogen ze het proberen in de broedkooien, dat zal rond eind maart zijn.

Twee bruinborst mannen

 

21-09-2008

Vandaag een paar foto's genomen van de bruinborsten, ze zitten nu in de vlucht waar ze de komende maanden verblijven.

Het valt mij wel op dat ze nu al territorium gedrag vertonen, metname de mannen hebben het regelmatig aan de stok met elkaar. Maar even kijken of het goed gaat anders maar uit elkaar halen.

Hier wordt het hof gemaakt

07-08-2008

Vandaag bij W.R geweest in Beuningen en heb twee mooie koppels met bruinborsten gehaald.

De vogels hebben de tocht goed overleefd, toch ruim anderhalf uur in een vervoerskistje is niet niks, maar ze zien er top uit. Nog wel een beetje koprui maar over een paar weken zijn ze helemaal klaar. Na aankomst meteen in een ruime broedkooi gedaan waar ze de komende weken in verblijven. Zijn ze goed geaccilimatiseerd dan kunnen ze verder wennen in een van de vluchten.

Altijd lastig als er aan je gevraagd wordt "anders nog iets" in de supermarkt vindt je dat heel normaal maar wanneer een vogelaar het vraagt moet je sterk in je schoenen staan om nee te zeggen. Tis me gelukt alleen een mooie gordel man mee genomen split voor creme ino , knap hé.

 

De komende weken zal ik ze eens op de gevoelige plaat leggen.

09-08-2008

Op verzoek van de kweker toch alvast maar een paar plaatjes genomen terwijl ze nog in de broedkooi zitten. In de vrij vlucht worden het mooiere foto's.

 

 

NAAR BOVEN

Boven