©Vera

 

 

 

 

24-04-2011

Één van de jongen die in april 2011 in de buitenvoliere uitvlogen.

Maskeramadine

29-08-2009

1 van de vier jongen die deze week zijn uitgevlogen.

Maskeramadine:

02-08-2009

Een betere foto van een paar maskeramadines, volop zomer, ze zitten goed in de veren maar dit seizoen nog geen jongen van ze gehad. Ze zitten wel op eieren dus wie weet lukt het nog!

24-01-2009

In volle glorie na de rui, drie Maskers met links de moeder, 1 eigen en 1 onverwant jong.van Ton om er weer een onverwant koppel bij te hebben.

Drie Maskers

06-07-2008

Zoals je kan zien gaat het prima met ze, ze voelen zich prima in de vlucht, altijd wennen als je in een broedkooi bent geboren. Ze beginnen langzaam te kleuren, geen idee hoelang dit gaat duren.

29-06-2008

Inmiddels alle drie de jongen in de vlucht, nog steeds onwennig zonder ouders maar die zijn alweer begonnen met het volgende nest dus op hoop van zegen.

 

19-06-2008

Gisteren 19-06 het jong uit de broedkooi gehaald en lekker in de vlucht gezet, dan kan ie zich goed ontwikkelen, nog wel een beetje onwennig en slaapverwekkend.

Vandaag 25-5-2008 is mijn eerste maskertje uitgevlogen, een volgens mij mooi jong. Ik wilde het risico niet nemen heb de eieren onder de meeuwen gelegd en daar is dit jong uitgekomen.

Masker jong

De ouders zijn inmiddels bezig aan het tweede rondje en de twee jongen hiervan heb ik van de week geringd.Dus de volgende keer blijft het natuurbroed, er zit wel een groot verschil in de grootte van de 2 jongen

Eind 2007 een mooi koppeltje gekocht bij een kweker in Hoorn.

Ik hoop dat ze het leuk gaan doen en ik er een paar jongen mee kweek. Voor het mooie zou ik er nog een mooi kweekkoppel bij willen, om straks mooie onverwante jonge koppels te maken.

Wie weet loop ik binnenkort tegen een koppel aan.

In de vrijde natuur
Mooie maskerade-amadine in de vrije natuur
Masker man

Bijna net zo mooi als de man in het wild, mijn eigen man. Lastig om in de broedkooi een foto van hem te nemen, maar toch gelukt.

NAAR BOVEN

Boven